Najbolj enostavno supanje

Najbolj enostavno supanje

Supanje je obnorelo svet in že nekaj let vztraja kot ena izmed najbolj priljubljenih poletnih aktivnosti. Izvaja se ob morju, na jezerih in rekah, praktično na vsaki vodni gladini, ki je dovolj stabilna, da lahko podpira napihljiv sup s stoječim veslačem. Ker gre za zelo priljubljeno aktivnost, ki se izvaja praktično povsod, pa je pomembno tudi to, da si supanje kar se da olajšamo. Dovolj komplikacij namreč prinaša že izbira opreme, ki ponuja veliko možnih izkušenj v končni fazi.

Oprema za supanje sestoji iz SUP vesla in deske, pa tudi nekaj drugih pomembnih kosov se splača izbrati ob tej osnovni kombinaciji. To pomeni, da imamo v izhodišču opravka z dokaj enostavnimi izbirami, a kar nekaj težav se bo pojavilo že ob vstopu v trgovino s tovrstno opremo. SUP vesla in deske so namreč na voljo v različnih izvedbah in se razlikujejo v mnogih lastnostih, ki lahko ključno odločajo o končni izkušnji. Napihljiv sup je najbolj priljubljena izvedba in že takšnih desk je v ponudbi malo morje, na voljo pa so tudi rigidne deske, ki se ne napihujejo. SUP vesla se razlikujejo predvsem v materialih, ki odločajo o vzdržljivosti in učinkovitosti, predvsem pa o udobju in naporu, ki ga bomo morali vložiti v veslanje. Te odločitve že lahko zakomplicirajo vstop v rekreativno supanje.

Seveda pa se moramo supanju pozorno posvetiti tudi potem, ko že imamo vso potrebno opremo. Ne gre namreč za povsem enostavno dejavnost, ki bi jo lahko primerjali s poležavanjem na plaži ali plavanjem v morju. Dobro se bomo morali spoznati z opremo, napihljiv sup in veslo bo treba dopolniti z drugimi kosi in vse pravilno uporabljati. Ko se želimo zavihteti na desko, pa bomo verjetno ugotovili, da ohranjanje ravnotežja ni tako enostavno, kot se zdi na prvi pogled. Ravno zato pa je supanje tako zabavno!